reliable web hosting

U Sarajevu potpisan Ugovor o dodjeli grant sredstava za Ministarstvo

attach-636492904926170882U Sarajevu, dana 19. 12. 2017. godine ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona mr.Jasmin Burnić i ministar Federalnog ministarstva prostornog uređenje Josp Martić, potpisali su Ugovor o dodjeli grant sredstava za implementaciju projekta „Prostorni plan Unsko-sanskog kantona za period 2012. – 2032. godina“.

Potpisivanju Ugovora prethodio je Javni poziv za dodjelu sredstava, “Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – za izradu prostorno planskih dokumenata” utvrđenog Budžetom Federacije BiH za 2017. godinu, koji je objavilo Federalno ministarstvo prostornog uređenje, a na koji je Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona apliciralo sa projektnim prijedlogom. Nakon što je provedena procedura  izbora korisnika sredstava, projekat “Prostorni plan Unsko-sanskog kantona za period 2012. – 2032. godina“ odabran je za sufinanciranje.

Ovo je bila prilika da ministar Burnić istakne slijedeće:

„Danas je Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona dobilo značajna financijska sredstva koja će omogućiti da se nesmatano nastavi rad i okonča izrada najzanačajnijeg strateško-planskog dokumenta Unsko-sanskog kantona, a to je kantonalni prostorni plan. Svrha ovog dokumenta je da se omogući svim zainteresiranim stranama, a to su postojeći predstavnici javnog i privatnog sektora, potencijalni domaći i strani investitori iz svih sfera društvenog i ekonomskog razvoja, da ulažu u privredu, zaštitu okoliša, kulturno-istorijsko naslijeđe, turizam i rekreaciju, saobraćajnu i komunalnu infrastruktru, a sve sa jednim ciljem – da se unaprijedi kvaliteta življenja svih građana Unsko-sanskog kantona.

Sa druge strane, ovaj danas potpisani Ugovor o dodjeli grant sredstava, ima posebnu težinu kada se zna da ćemo u Budžetu Unsko-sanskog kantona za 2018. godinu uštediti 50.000 KM, jer će nam omogućiti da planirana sredstva za izradu kantonalnog prostornog plana preraspodjelimo u druge projekte od značaja za Unsko-sanski kanton.”.attach-636492905238556078attach-636492905103485265

Komentari

Ministar
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
Kantonalni zavod za prostorno uređenje
Stetnost buke
Plan zaštite okoliša USK
Plan zaštite okoliša USK
Okolišna dozvola
Okolišna dozvola
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Zahvalnice
Pristup Vašoj e-mail adresi
Pristup Vašoj e-mail adresi
Ostale vijesticlose