reliable web hosting

U Sarajevu potpisan Ugovor o dodjeli grant sredstava za Ministarstvo

U Sarajevu, dana 2. 8. 2018. godine ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona mr.Jasmin Burnić i ministar Federalnog ministarstva prostornog uređenje Josp Martić, potpisali su Ugovor o dodjeli grant sredstava za implementaciju projekta „Energetska efikasnost u Srednjoj poljoprivrednoj školi Sanus Futurum“.

Potpisivanju Ugovora prethodio je Javni poziv za dodjelu sredstava, “Tekući IMG-0f5d56bf5c980b0caf97c891d68a6275-Vtransferi drugim nivoima vlasti i fondovima – za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije –  2018. godina” utvrđenog Budžetom Federacije BiH za 2018. godinu, koji je objavilo Federalno ministarstvo prostornog uređenje, a na koji je Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona apliciralo sa projektnim prijedlogom. Nakon što je provedena procedura  izbora korisnika sredstava, projekat “Energetska efikasnost u Srednjoj poljoprivrednoj školi Sanus Futurum“ odabran je za sufinanciranje.

Ovo je bila prilika da ministar Burnić istakne slijedeće:

„Danas je Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona dobilo značajna financijska sredstva u iznosu od 50.000 KM, koja će omogućiti da se u još jednoj školi na području Unsko-sanskog kantona primjenom mjera energijske efikasnosti nesmatano nastavi rad na veliko zadovoljstvo kako 250 učenika koji pohađaju ovu školu, tako i 50 zaposlenika nastavnog i nenastavnog kadra. Cilj projekta upravo je i bio poticanje primjene ekonomski isplativih i energetski efikasnih tehnologija, materijala u objektima javnog sektora u posjedu Unsko-sanskog kantona u svrhu povećanja energijske efikasnosti objekata i zaštite okoliša, a konkretno u ovom slučaju  smanjenje potrošnje energije i sprječavanje energetskih gubitaka u JU Srednja poljoprivredna škola Sanus Futurum, te povećanje ugodnosti boravka u školskom objektu, te produžena trajnost školskog objekta. Sa druge strane, ovaj danas potpisani Ugovor o dodjeli grant sredstava, ima posebnu vrijednost kada se zna da ćemo u Budžetu Unsko-sanskog kantona za 2018. godinu uštediti 50.000 KM, jer nam je omogućeno da planirana sredstva za ove svrhe iz Budžeta za 2018. godinu preraspodjelimo u druge projekte od značaja za Unsko-sanski kanton.”.IMG-07bcf16ee38951b24db01cf7da5a45fd-V

Komentari

Ministar
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
Kantonalni zavod za prostorno uređenje
Stetnost buke
Plan zaštite okoliša USK
Plan zaštite okoliša USK
Okolišna dozvola
Okolišna dozvola
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Zahvalnice
Pristup Vašoj e-mail adresi
Pristup Vašoj e-mail adresi
Ostale vijesticlose