reliable web hosting

U kabinetu ministra Burnića održan radni sastanak sa direktorima obrazovnih ustanova

Dana 26.7.2018. godine ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona mr. Jasmin Burnić primio je u radnu posjetu direktore tri obrazovne ustanove sa područja Unsko-sanskog kantona. Svrha održanog sastanka bila je razgovor o projektima iz oblasti energetske efikasnosti, odnosno razmatrale su se mogućnosti o ulaganja u dvije osnovne škole sa područja Cazina, Ostrožac i Tržačka Raštela i Mješovitu srednju školu iz Sanskog Mosta.

IMG-0e3abdb954bd084aee39f4c4ba4a2158-VPredstavnici  navedenih škola upoznali su ministra Burnića o stanju objekata i uslovima u kojima rade učenici i nastavno i nenastavno osoblje.

Ministar Burnić složio se da općenito objekti  obrazovnih ustanova trebaju imati prioritet pri ulaganju, te podržao nastojanja da se iznađe riješenja kako bi se unaprijedila ova oblast sa aspekta energetske efikasnosti. Posebno je istaknuo koristi ulaganja u ovu oblast, kao što je smanjenje potrošnje energenata što za rezultat ima uštedu u budžetima,  zatim povećanje energetske održivosti objekta kroz trajnost, kvalitetu i produžen životni vijek, te sa aspekta okoliša smanjeno korištenja fosilnih goriva.

Komentari

Ministar
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
Kantonalni zavod za prostorno uređenje
Stetnost buke
Plan zaštite okoliša USK
Plan zaštite okoliša USK
Okolišna dozvola
Okolišna dozvola
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Zahvalnice
Pristup Vašoj e-mail adresi
Pristup Vašoj e-mail adresi
Ostale vijesticlose