reliable web hosting

Okončan projekat „Eko učionica sa igraonicom“

Dana 11.5.2018.godine, uz financijsku pomoć Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša na području Unsko-sanskog kantona, promovisan je još jedan projekat iz sredstava ekoloških naknada. Radi se o projektu pod nazivom „Eko učionica sa igraonicom“ sa kojim je iz oblasti energetske efikasnosti u 2017. godini aplicirala JU Osnovna škola „Fadil Bilal“ iz Velike Kladuše.

OPEU1

Ova osnovna škola koja je osnovana davne 1953.godine, koju pohađa 240 učenika i 26 nastavnika i ostalih uposlenih, smještena je u Šumatcu, općina Velika Kladuša. Zahvaljujući sredstvima Ministarstva koje je dodijelilo neophodna sredstva za implementaciju projekta u iznosu od 15.000 KM, u krugu škole izgrađeni su zabavno-edukativni sadržaji. Naime, kreirani su uslovi za učinkovitiji rad ekološke sekcije, a i za igru i zabavu djece u pauzama nastave kao i nakon završetka nastave. U osnovi, veliki školski prostor uređen je na način da je oplemenjen sadnicama i opremom za dječije igralište.

Ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša mr. Jasmin Burnić istaknuo je da mu je posebno zadovoljstvo prisustvovati ovakvim događajima, kada se na licu mjesta može uvjeriti da su financijska sredstva uložena u prave projekte koji imaju za cilj prije svega dobrobit djece, a zatim i šire lokalne zajednice. Također, naglasio je okolišni aspekt projekta, jer je uređenjem školskog dvorišta prije svega kreiran prostor u kojem djeca mogu kvalitetno provoditi vrijeme vani, a da istovremeno mogu učiti o ekologiji i zdravom načinu življenja. Također je istaknuo, da je ovo vrsta projekata koja će sigurno i u budućnosti biti podržana od strane Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona.

OPEU2OPEU3

Komentari

Ministar
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
Kantonalni zavod za prostorno uređenje
Stetnost buke
Plan zaštite okoliša USK
Plan zaštite okoliša USK
Okolišna dozvola
Okolišna dozvola
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Zahvalnice
Pristup Vašoj e-mail adresi
Pristup Vašoj e-mail adresi
Ostale vijesticlose