reliable web hosting

Održan sastanak po pitanju implementacije Zakona o energijskoj efikasnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine

U organizaciji Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a dana 29.08.2017. godine održan je sastanak po pitanju implementacije Zakona o energijskoj efikasnosi Federacije Bosne i Hercegovine i obavezama kantona proizašlih usvajanjem ovog zakona. Isti je stupio na snagu 01.04.2017. godine.

OSPP1

Sastanku su osim ministra Ministarstva za građenje, prostorono uređenje i zaštitu okoliša Jasmina Burnića i Načelnice odjeljenja za zaštitu okoliša i komunalne djelatnosti Mersije Talić prisustvovali ministar Ministarstva privrede Unsko-sanskog kantona Samir Sedić i predstavnici GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju) gosp. Esad Smajilović i gđa. Nejra Spahić.

Obzirom na složenost ovog zakona i obavezi uključivanja više ministarstva u izvršenju obaveza kantona definisanih ovim zakonom , što se prvenstveno ogleda u obavezi kantona za donošenjem Plana enetgetske efikasnosti za područje kantona i njegovoj implementaciji, utvrđene su smjernice i spremnost ministarstava za zajedničkim djelovanjem u sferi energetske efikasnosti.

Gosp. Esad Smajilović je istakao spremnost GIZ-a, kao iskusnog partnera u ovoj oblasti za  pomoć ministarstvima, kao i jedinicama lokalne samouprave u implementaciji ovog Zakona.

OSPP2

Komentari

Ministar
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
Kantonalni zavod za prostorno uređenje
Stetnost buke
Plan zaštite okoliša USK
Plan zaštite okoliša USK
Okolišna dozvola
Okolišna dozvola
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Zahvalnice
Pristup Vašoj e-mail adresi
Pristup Vašoj e-mail adresi
Ostale vijesticlose