reliable web hosting

Ministri mr.Jasmin Burnić i Muhamed Ramić posjetili sanske škole

Ministri-2Ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša mr.Jasmin Burnić i ministar Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Muhamed Ramić, dana 5.9.2017.godine boravili su u radnoj posjeti općini Sanski Most i tom prilikom između ostalog posjetili nekoliko obrazovnih ustanova.

Jedna od prvih posjeta upriličena je Osnovnoj školi „Mahala“ koja je zahvaljujući projektu Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša dobila urađen Detaljni energetski pregled.

Ovo je bila prilika da ministar mr.Jasmin Burnić istakne kako se radi o dokumentu koji je osnova kako bi se poduzela investiciona ulaganja u energijsku efikasnost u ovu obrazovnu ustanovu da bi se stvorili uslovi za ulaganje od strane, ne samo ovog Ministarstva, već i domaćih i stranih donataora i financijskih institucija. Također napomenuo je, da je u tom pogledu ovo Ministarstvo već poduzelo aktivnosti apliciravši kod potencijalnih donatora.

Ministar Ramić je u Osnovnoj školi „Mahala“, učenicima prvog i drugog razreda, podijelio besplatne udžbenike.

Ministri su potom posjetili Osnovnu školu „Hasan Kikić“ u Sanskom Mostu, gdje su obišli kotlovnicu za čiju je sanaciju Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta obezbjedilo sredstva kako bi se riješio problem grijanja u ovoj školi, te su sa upravom škole razgovarali o aktuelnim problemima u školstvu.

Ministri-4

Komentari

Ministar
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
Kantonalni zavod za prostorno uređenje
Stetnost buke
Plan zaštite okoliša USK
Plan zaštite okoliša USK
Okolišna dozvola
Okolišna dozvola
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Zahvalnice
Pristup Vašoj e-mail adresi
Pristup Vašoj e-mail adresi
Ostale vijesticlose