reliable web hosting

A  B  C  Č  Ć  D  Đž  Đ  E  F  G  H  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  R  S  Š  T  U  V  Z  Ž
SEIS (Shared Environmental Information System) – Evropski sistem razmjene podataka o okolišu
Kako bi se poboljšali i modernizirali postojeći informacijski sistemi Evropska komisija uspostavlja Zajednički evropski informacijski sustav za okoliš (SEIS). Tim se sistemom želi bolje povezati sve postojeće oblike prikupljanja i razmjene podataka pomoću modernih alata kao što su internet i satelitska tehnologija koji bi trebali zamijeniti dosadašnju praksu pismenih izvještaja.
Podaci o stanju u okolišu prikupljali bi se u bazama podataka širom zemalja Evropske unije koje bi bile povezane i međusobno informatički usklađene. Evropska komisija već je pokrenula nekoliko inicijativa za uspostavu integriranih informacijskih sustava u tom sektoru, no integrirana platforma koja bi povezivala sve te inicijative u zajednički sustav međutim ne postoji i ta se praznina želi popuniti SEIS-om. Razrađen plan za uspostavu SEIS-a u procesu je razrade.
SZO (Svjetska zdravstvena organizacija)
Svjetska zdravstvena organizacija posebna je organizacija Ujedinjenih naroda koja djeluje kao koordinirajuće tijelo međunarodnog javnog zdravstva. Sjedište joj je u Ženevi u Švicarskoj. SZO su osnovali Ujedinjeni narodi 7. aprila 1948. godine. SZO je nasljednica Zdravstvene organizacije (engleski Health Organisation), agencije Lige naroda.
Ministar
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
Kantonalni zavod za prostorno uređenje
Stetnost buke
Plan zaštite okoliša USK
Plan zaštite okoliša USK
Okolišna dozvola
Okolišna dozvola
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Zahvalnice
Pristup Vašoj e-mail adresi
Pristup Vašoj e-mail adresi