reliable web hosting

Delegacija Unsko-sanskog kantona na radnom sastanku u Ambasadi Švicarske u Sarajevu

Na poziv ambasadorice Švicarske u Bosni i Hercegovini, njezine ekselencije Andree Rauber Saxer, premijer Unsko-sanskog kantona dr.sci Husein Rošić i ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša mr.Jasmin Burnić dana 13.4.2018.godine održali su radni sastanak u Sarajevu.

DUSK

Naime, Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša sredinom mjeseca maja 2017. godine na prijedlog ambasadorice Švicarske u Bosni i Hercegovni, pokrenulo je određene aktivnosti po pitanju potencijalne saradnje Unsko-sanskog kantona i Kantona Graubünden u Švicarskoj. Povod za navedeno bila je činjenica da države kojima pripadaju naša dva kantona imaju slična uređenja u smislu kantonalne teritorijalne organizacije, da oba kantona raspolažu iznimnim prirodnim i kulturnim ljepotama, da veliki broj građana sa našeg Kantona živi i radi u Kantonu Graubünden, te da je u okviru Švicarske pomoći Bosni i Hercegovni veliki dio završio upravo na Unsko-sanskom kantonu.

Na današnjem sastanku razgovaralo se o mogućnostima zajedničkog djelovanja u razvijanju prijateljskih i partnerskih odnosa između institucija Unsko-sanskog kantona i vlasti Kantona Graubünden, koja bi bila osnova za uspostavljanje buduće formalne saradnje u oblasti zaštite okoliša, planskog korištenja prostora i turizma sa ciljem poboljšanja kvalitete življenja građana naših kantona.

Komentari

Ministar
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
ADMINISTRATIVNI POSTUPCI
Kantonalni zavod za prostorno uređenje
Stetnost buke
Plan zaštite okoliša USK
Plan zaštite okoliša USK
Okolišna dozvola
Okolišna dozvola
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Uputstvo elektronskom unosu podataka
Zahvalnice
Pristup Vašoj e-mail adresi
Pristup Vašoj e-mail adresi
Ostale vijesticlose